Местан: При нормален политически опонент, можеше да се мисли и за друго разрешаване на политическата криза

За ДПС властта не е самоцел. Aко имахме насреща си нормален политически опонент, можеше да се мисли и за друго разрешаване на политическата криза, освен сегашното - да останем във властта и да носим своята политическа отговорност. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който бе гост на 15-ия рожден ден на младежкото ДПС.

На парти в столичен хотел, гости на събитието бяха още евродепутати и депутати на партията, както и заместник-министри.

Младежите на ДПС събраха председателите на младежката партийна структура, за да почетат своя празник. Лидерът на партията Лютви Местан бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

Лютви Местан подчерта, че в последните месеци се е доказало, че ДПС е единствената европейска партия. Той отбеляза тежката ситуация, в която младежите на ДПС се развиват и на която са свидетели.

Местан посочи, че е символично, че младежкото ДПС отбелязва своята 15-годишнина на Деня на будителите и сподели, че е безкрайно щастлив, че отбелязва днешния светъл ден не с окупаторите на университетите, а с тези млади хора, които се борят и вярват в ценностите на свободата.

Окупацията не е пробуждане, категоричен е лидерът на ДПС и отбеляза, че днес обществото ни се нуждае от своето ново пробуждане.

Думата взе и първият лидер на младежката структура на ДПС депутатът Мустафа Карадайъ, който излезе от деловия тон и припомни на младите си съпартийци, че на едно от предходните им събирания им е казал да не спират да мечтаят. Сега заръката му към тях е друга: „Осъществете мечтите си".

Станете почитател на Класа