Няколко студенти обявиха, че окупацията става безсрочна

Студентите завзели вече трети ден 272 аудитория на СУ „Климент Охридски” съобщиха, че окупацията ще бъде безсрочна, а не до днес, както бе обявено по-рано, информира БНР. От прозорците на залата са спуснати трансперанти с надпис "Моралът не е порок" и "Политиците - на общежитие".

Стана ясно, че протестът вече е стигнал и до факултета по журналистика и масови комуникации. Там в зала 13 днес няма да се провеждат учебни занятия, тъй като аудиторията от снощи е окупирана от второкурсниците Дометиан Петков и Георги Ганчев и Борис Рангелов. В ефира на bTv Рангелов съобщи, че в четвъртък преподавателите Калин Янакиев и Цочо Бояджиев са занесли на студентите списък с подписите на 30 преподаватели, които изразяват подкрепата си към окупацията. Освен с подписката много от тях изнасят лекции пред студентите в окупираните аудитории.

Студентските протести започнаха на 23 октомври непосредствено преди лекцията в 272 аудитория на проф. Димитър Токушев – председател на Конституционния съд, в знак на протест срещу решението на висшите магистрати да върнат Делян Пеевски като народен представител.

Техен предвестник бе случилото се на балкона на парламента във вторник, когато тримастуденти опънаха транспарант с надпис "Не ви ли е срам?". Тогава председателят на Народното събрание Михаил Миков покани протестиращите на кафе в кабинета си. После се оказа,чекафето е било гола вода, а Миков в прав текст е информирал младите хора, че не му пука от техния протест, защото има собствена позиция.
 

Станете почитател на Класа