Местан: Не съм фелдфебел, за да следя поведението на всички в ДПС

Не мога да вляза в ролята на фелдфебел и да следи за поведението на всички в ДПС. Така лидерът на партията Лютви Местан отговори на въпрос пред БНТ защо Делян Пеевски не идва на работа в парламента. „Мисля, че една от причините е фактът, че той се превърна в една сатанизирана личност, зад която удобно се скриха всички, които искат да бъде отклонено вниманието на обществото от тях“, допълни Местан.Той коментира и студентските протести от вчера, атакуващи решението на КС и поведението на правителството. „Не може всеки протест да измества правомощията на институциите в една демократична държава. И когато още от втория ден на кабинета „Орешарски“, буквално при откриването на Народното събрание опозицията възприе курс на непризнаване на резултатите от изборите, се създаде изключителната опасност от отпушването на негативни настроения в българското общество“, заяви лидерът на ДПС.

„Протестът не може да измести отговорностите, правомощията на институциите в демократичната държава“, допълни той.
„Отговорите, които аз също търся, ги прочетох в решението на Конституционния съд. Факт е, че това решение не е взето с консенсус, събужда последващи въпроси. Но искам да припомня, че ДПС е единствената партия през целия 23-годишен преход, която е била парламентарно представена и не си е позволила да номинира свой кандидат в Конституционния съд. И тези, които говорят за задкулисие във връзка със статута на народен представител от ПГ на ДПС, следва да имат предвид този факт“, заяви Местан.

„Искането за обявяване на противоконституционна партия на ДПС е било взето с 5 на 6 гласа. Само 1 глас не е достигнал партията да бъде обявена за противоконституционна. Дава ли това право на българското общество да ни обявява в противоконституционна партия? ДПС е партията, която най-плътно и последователно защитава българския интерес. Разбирам емоциите и протестите срещу ДПС, но тези протести не могат да имат за цел забрана на движението“, каза лидерът на партията.

Станете почитател на Класа