ПГ на ГЕРБ подкрепи персоналните промени в кабинета

Парламентарната група на ГЕРБ изрази солидарност за предложените промени в кабинета от премиера Бойко Борисов. По-рано днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков подаде оставка.

От ГЕРБ подчертаха, че ще подкрепят регионалния министър Лиляна Павлова да стане вицепремиер, а министъра на еврофондовете Томислав Дончев за министър на финансите.

Според депутата от ГЕРБ Александър Ненков и двамата са се доказали в своята работа. Относно Павлова той заяви, че тя е млад, енергичен и способен човек, а за Дончев смята, че е успял да върне доверието на европейските институции в България и е осигурил по-голяма усвояемост на евросредства.

От ПГ на ГЕРБ определиха като абсурдни предположенията за предсрочни избори, при положение че след 4 месеца предстоят парламентарни избори. Според Димитър Главчев от ГЕРБ това не е политически отговорно.

Относно рокадите в кабинета Ненков заяви, че те не са изненада и когато има някаква промяна - тя е част от политиката.

Оставката на министър Дянков е негово лично волеизявление и мотивите са лични негови, коментира народният представител на ГЕРБ Димитър Главчев.

Държавата се управлява като една голяма фирма и някой, като реши да си тръгне, няма как да го спрем, допълни още Ненков.

Станете почитател на Класа