Бивши депутати от "Атака" обвиниха Волен Сидеров в алчност

Волен Сидеров е обсебен от една-единствена идея – идеята за пари. Непрекъснато говори къде се прехвърлят парите и как ГЕРБ и депутатите му взимат субсидиите. Това каза вчера в ефира на Нова телевизия независимият депутат Борислав Стоянов – един от четиримата, напуснали ден по-рано ПГ на „Атака“. Стоянов допълни, че Сидеров дължи обяснение за неясното изразходване на държавната субсидия, тъй като само той знаел как се прави това. Друг от „отцепниците“ - Кирил Гумнеров, потвърди, че е изхарчена цялата субсидия, получавана от "Атака" през годините – близо 14 млн. лева.
"Не Слави Бинев, а Волен Сидеров клати и парламентарната група, и цялата партия“, каза още Борислав Стоянов. Той е категоричен, че начинът, по който продължава да се държи Сидеров и да управлява, е самоубийствен и това е причината за напускането на четиримата народни представители в сряда.
Възмущение от това, че на проведения в сряда конгрес на „Атака“ се е говорило само за пари, изрази и изключеният от партията Димитър Стоянов – евродепутат и доведен син на Волен Сидеров. "Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака", почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати“, заяви пред bTV Димитър Стоянов. Според него това е много пошло. Евродепутатът припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов, който беше вице на Сидеров в изборите за президент.
Докато Сидеров подкрепяше ГЕРБ и Бойко Борисов, той получаваше всеки месец в плик по 100 000 лева. Това разкри вчера пред агенция „Фокус“ Валери Симеонов, собственик на телевизия СКАТ и един от създателите на „Атака”, като се позова на хора от парламента. Симеонов изтъкна, че при всяко напускане на групата от депутат Волен Сидеров говори само за това, колко пари от субсидията ще загуби.
Лидерът на „Атака“ коментира и вчера напускането на парламентарната група от нови четирима депутати. Според Волен Сидеров ГЕРБ краде депутатите на „Атака“, за да си осигури гласове в парламента, както и за да накаже лидера й заради критиките му към управлението. Това е "наказателна операция", а също и финансов удар за „Атака“, подчерта Сидеров.


Станете почитател на Класа