БСП готви вот на недоверие с други партии от опозицията

Разговорите за вот на недоверие с партиите от опозицията със сигурност ще започнат отново през новия политически сезон. Това съобщи вчера лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на пресконференция в Народното събрание. Според Станишев този парламент и това мнозинство не могат да излъчат никакво друго правителство освен ръководено от Бойко Борисов, а такъв кабинет е „вреден“ за България. Социалистите са на мнение, че едно експертно правителство трудно може да наложи реформи и само нов парламент може да промени статуквото.
БСП няма намерение да прави политически сделки и пазарлъци за участие във властта. Ние ще поставяме ясни изисквания за възстановяване на социалния баланс и за мерки за икономическо развитие и заетост, посочи още Сергей Станишев. Той допълни, че за 2,5 г. социалистите са се показали като най-ясната и последователна опозиция на ГЕРБ.
Във връзка с кризата в еврозоната Станишев коментира, че не трябва да се допуска Европа на две скорости. По думите му трябва да има инструменти, които да гарантират икономическия растеж и създаването на работни места. Лидерът на БСП изтъкна, че предложението на ЕК за въвеждане на еврооблигации е добро, също както идеите за въвеждането на данък върху финансовите транзакции и създаването на независима европейска рейтингова агенция.
Отговорността за стабилизирането на еврозоната е отговорност на ЕС, добави Станишев.

Станете почитател на Класа