Избраха Раиф Мустафа за председател на ОбС-Кърджали

Общинският съветник от ДПС Раиф Мустафа бе избран вчера за председател на Общинския съвет (ОбС) в Кърджали след балотаж. На него Мустафа спечели срещу общинския лидер на ГЕРБ Илия Илиев с гласовете на 21 от общинските съветници от ДПС.
Градският парламент в Кърджали избира своя председател за втори път след местните избори през ноември. Избраният на учредителната сесия Ниязи Шакир подаде оставката си по лични причини.
Изборът на новия председател на Общинския съвет не мина безпроблемно. Още преди началото на първото гласуване БСП напусна залата, като не осъществи идеята си да предложи за поста своя кандидат Атанас Апостолов. ГЕРБ настоя за подкрепа на общинския си лидер Илия Илиев, но и при двете гласувания той получи само 9 гласа. ДПС участва в сесията с 21 вместо с 23-има съветници – общинският председател на партийната структура Ехлиман Чобан подаде оставка като съветник, а един отсъстваше по болест.
След балотажа Раиф Мустафа благодари на общинските съветници за подкрепата и отрече намесата на партийния лидер Ахмед Доган да е причината за рокадите в ОбС.
Силно се надявам на подкрепата на колегите от ГЕРБ при вземането на решенията, каза още Мустафа.

Станете почитател на Класа