ГЕРБ обещава извънредни заседания на парламента

ГЕРБ спазва поетия ангажимент - да работи до Нова година с извънредни заседания заради почивката преди изборите и за да може да изпълни до края на тази година поетите ангажименти и всичко, което трябва да свърши като задачи. Това коментира вчера в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод 15-часовото заседание в сряда. По думите на Велчев „ явно отработването или работата не касае опозицията – БСП, ДПС и „Атака”, а партизанщината е политика на определени партии“.
Чрез вас, медиите, моля представителите на тези партии най-после да погледнат сериозно на работата, за която са изпратени в парламента, апелира Красимир Велчев. Той бе категоричен, че в тези 2 или 3 най-важни дни за парламента, когато се гласува бюджетът, на работа трябва да са и опозицията, и управляващите. Председателят на ПГ на ГЕРБ каза още, че наблюдавайки ставащото в последните дни, вижда „Атака“, БСП и ДПС като „една партия, една опозиционна коалиция“.
От думите на Красимир Велчев не стана ясно дали има уточнени дати за предстоящите извънредни заседания, или ще продължи практиката на удължаване на редовните пленарни заседания до изчерпване на дневния ред. Засега не е обявено дали ще бъде съкратена обичайната коледно-новогодишна ваканция на депутатите, която според действащия в момента правилник за дейността на Народното събрание е от 22 декември до 10 януари.

Станете почитател на Класа