ДПС няма да подкрепи бюджет 2012

ДПС няма да подкрепи предложения, които засягат приходната част и дефицита на бюджета за 2012 г. Това каза депутатът от партията Алиосман Имамов. ДПС смята, че заложените приходи са надценени, обявиха още от партията.
Йордан Цонев, зам.-председател на Парламентарната група на ДПС, заяви, че позицията на движението е, че приходната част на бюджета за догодина е надценена и не е съобразена с дълговата криза в Европа. Освен това бюджетът няма нито един буфер, нито заложени достатъчно реформи.
От партията критикуваха и пенсионната реформа. Това, което става с пенсионната реформа, не е реформа, няма цялостна визия. Начинът, по който се прави, е обиден за синдикатите, за партньорите в този процес.
Според партията на Доган новината от бюджет 2012 е, че ГЕРБ смята да финансира бюджетния дефицит вече не от фискалния резерв, а с нов дълг.
За протеста на зърнопроизводителите от ДПС заявиха, че земеделците са били излъгани със споразумение преди изборите. Алиосман Имамов нарече ГЕРБ „класическа буржоазна градска партия“, а протестите - „селска, земеделска алтернатива“.

Станете почитател на Класа