Кадиев напусна ръководството на столичната БСП

Кандидатът за кмет на БСП и общински съветник Георги Кадиев си подаде оставката от ръководството на столичната организация на социалистите в понеделник вечерта, съобщиха от червената централа. На заседанието си левите от София обсъдили изборната си загуба на местния вот. Било отчетено, че Кадиев е имал със 183 гласа по-малко, отколкото листата за общински съветници. Според лидера на столичните социалисти Румен Овчаров мажоритарният вот не се е състоял и Кадиев не е успял да мобилизира други избиратели извън тези на БСП. Според участници в заседанието Кадиев е получил критики от евродепутатката Илиана Йотова, която е заявила, че може би има хора, които не го харесват заради някои негови изяви. Като пример било посочено участието му в „прайд парада“ и изявлението му, че столицата трябва да има втора джамия.
Самият Кадиев заяви, че е получил много обвинения и че е разочарован от това, че не е номиниран за шеф на групата на общинските съветници на БСП в СОС. Кадиев обаче не напуска Изпълнителното бюро на БСП, уточниха от централата.



Станишев: Подкрепяме финансовата стабилност


Ние подкрепяме финансовата стабилност, но само мерките по балансиране на бюджет, по управление на социалните дългове, които се правят чрез орязване на правата на европейските граждани, по никакъв начин няма да ни изведат от тази криза. Това заяви Сергей Станишев на брифинг вчера. Той добави, че ако няма социална политика, мерките по чисто фискалните параметри ще бъдат краткосрочни. „Постъпленията в бюджетите ще продължат да се свиват. Всички тези приоритети са много амбициозни и ще изискват много големи усилия“, предупреди Станишев. Той отново повтори, че изборът му за председател на ПЕС е израз на голямото доверие към БСП.

Станете почитател на Класа