Росен Плевнелиев: България може да стане по-привлекателна за Китай

България може да стане още по-привлекателна за китайските инвеститори. Това заяви вчера новоизбраният президент Росен Плевнелиев по време на среща с посланика на Китай в България Гуо Йеджоу.
„В мое лице имате приятел, който да работи за стратегическо партньорство с реални измерения между нашите две държави. Използвайте моята симпатия към вас, за да търсим по-широки хоризонти на нашите отношения“, каза Плевнелиев. Той заяви още, че иска конкретни резултати в сътрудничеството между България и Китай
Според Плевнелиев България е стабилна в региона и в Европа, има ниски данъци и няма дългове. Той се е ангажирал да продължи разговорите с китайската страна след встъпването му в длъжност през януари 2012 г.
„През 2012 година регионите трябва да начертаят приоритетите си за развитие за следващите шест години. Всеки от шестте града в регионите трябва да представи на дебати най-важните проекти до 2020 г. и приоритетите, по които ще се развива“, обяви Плевнелиев. Той участва вчера и в дебата по Програма 2020 на регионално ниво, който стартира от Бургас с два месеца по-рано от предвиденото. В следващите две седмици Плевнелиев ще обиколи седемте големи български града, за да започне обществения дебат по стратегическите проекти и приоритети на българските региони. Според него най-важната година по тази програма се очертава да бъде 2012-а.

Станете почитател на Класа