Изключиха Димитър Стоянов от „Атака“

Евродепутатът и зам.-председател на „Атака“ Димитър Стоянов е изключен от партията, съобщиха вчера от централата. Ден по-рано Стоянов, който е доведен син на Волен Сидеров, поиска оставката му заради слабия резултат на изборите. Когато разбра, че е отстранен, Стоянов определи решението на съпартийците си като незаконно и противоуставно. Другият зам.-председател на партията Павел Шопов коментира пред „Класа“, че Стоянов не е бил отлъчен, а се е самоотлъчил.
В събота в интервю пред bTV Стоянов сподели, че майка му Капка и Волен Сидеров са се разделили, но отрече това да има нещо общо с искането му. „Бях свикнал да вярвам на Волен, но навикът е като стокхолмския синдром, когато жертвата се влюбва в похитителя си“, бе обяснението на евродепутата за промяната в позицията му. Той допълни, че и членовете на партията Слави Бинев и Цвета Георгиева също подкрепят идеята Сидеров да напусне поста си. От „Атака“ заявиха, че Стоянов с изявите си е опетнил репутацията на партията. Самият Сидеров пък обясни, че раздялата му с Капка е „реакция на опита да бъде обсебена и манипулирана партията“. Той свърза сътресенията в „Атака“ с ГЕРБ и с фигурата на премиера Бойко Борисов. „Една лична, семейна трагедия се използва, за да се постигнат лични резултати“, каза още Сидеров. Освен това той призова Димитър Стоянов да напусне Европарламента. Това искане на Сидеров бе подкрепено и от съпартиеца му Павел Шопов. Пред „Класа“ Шопов бе категоричен, че няма никаква опасност от разпадане на партията. Той обясни, че всъщност Димитър Стоянов не е бил отлъчен, а се е самоотлъчил. Шопов се съгласи, че раздялата между Волен и Капка Сидерови е в основата на реакцията на евродепутата и тя е била използвана от противниците на формацията.
Лидерът на „Ред, законност и справедливост“(РЗС) Яне Янев пък заяви пред БНР, че „вратите на РЗС са отворени за хора като Стоянов“. „Смятаме, че имаме с него и други теми в общоевропейски мащаб“, каза още лидерът на РЗС.
Трима депутати напуснаха „Атака“ през май тази година. Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев обявиха, че се отказват от членството си в партията заради действията на Волен Сидеров.
Преди това Волен Сидеров се раздели с Валери Симеонов.


Стоянов: Оставам!
Аз се считам за член на „Атака“ и заместник-председател на партията, каза Димитър Стоянов в отговор на въпроса, дали ще остане в редиците на формацията, цитиран от news.bg.
Той припомни, че през 2009 година след изборите много хора са искали оставката на Сергей Станишев, но никой от тях не е бил изключен от БСП. Излиза, че бившата комунистическа партия е по-демократична от „Атака“, каза още Стоянов.



Станете почитател на Класа