СДС представи свидетели на изборни нарушения

Ръководството на СДС представи вчера свидетели на подмяната на бюлетини на изборите в плевенското село Бохот. Застъпничката на Найден Зеленогорски в селото Илияна Иванова разкри, че видяла подмяната и сигнализирала председателя на СИК. Съпартийци на застъпничката допълниха, че жената, полагаща печатите, нареждала пред себе си купчинка с бюлетини и ги подготвяла, като слагала първите печати. След това, докато никой не гледал, тя прибутвала едната от бюлетините, така че да падне в краката й, попълвала я за ГЕРБ и я връщала при останалите. На избирателя се давала празна и подпечатана бюлетина. След „тъмната стаичка“ той давал бюлетината за втори печат и тогава жената от комисията я сменяла с бюлетината, попълнена за кандидата на управляващите, а оригиналът пъхала в чорапа си.
От СДС не показаха оригиналния запис. Той бил предоставен на прокуратурата в Плевен, където синята партия оспорва вота за местна власт. В Плевен кандидатът за кмет на СДС Найден Зеленогорски остана втори едва с 389 гласа по-малко от претендента на ГЕРБ Димитър Стойков.
Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна, коментира Найден Зеленогорски.

Станете почитател на Класа