Михаил Михайлов поиска оставка на ръководството на СДС

Депутатът от Синята коалиция Михаил Михайлов поиска оставката на ръководството на СДС заради провала на президентските и местните избори. Това обяви самият той вчера. Той уточни, че като член на Съюза на демократичните сили не може да иска подобно нещо и от ДСБ, но за своята партия е категоричен, че ще държи на мнението си. Михайлов заяви, че трябва да се мисли за нов субект в дясно, с нови идеи, като не уточни какъв точно проект има предвид. Според него трябва да се направи откровен разговор между сините, за да се помисли за перспективата. „Две години ние подложихме нашите избиратели на раздвоение - ту с управляващите, ту против тях. Време е нещата да се променят“, каза още синият депутат. Според него ръководството на СДС трябва да подаде оставка незабавно.
„Това, което трябва да се случи в СДС, е незабавни оставки. Те вече са закъснели с една седмица, трябва да си отидат всички. Не можеш да се изправиш и да твърдиш някакви неща за приличен резултат, за нормален резултат, при условие че имаш такъв провал. Румен Христов ще си подаде оставката и това ще е, нищо друго“, беше категоричен Михайлов.
Промени в ръководството на сините може да се очакват на 22 ноември, когато ще се проведе заседание на Националния съвет на партията. Очаква се тогава да бъде гласуван вот на доверие към председателя Мартин Димитров. За момента обаче няма много желаещи да заемат мястото му. Като основен претендент се спрягаше името на зам.-председателя на партията и бивш кмет на Плевен Найден Зеленогорски.
„Аз съм противник на това, че веднага трябва да се търсят виновни и да падат глави. Не трябва да правим всичко възможно да се насочим върху един човек или група от хора и да ги обвиняваме и да търсим саморазправа с тях. Трябва ясен и точен анализ, защото местните избори показаха едни нелоши резултати“, заяви пред „Класа“ бившият градоначалник на Плевен. Според него загубата на президентския вот се дължи на факта, че синият кандидат Румен Христов не е бил припознат от хората като алтернатива на управлението.

Станете почитател на Класа