Мартин Димитров иска вот на доверие от СДС

Председателят на СДС Мартин Димитров ще поиска на 22 ноември вот на доверие от Националния съвет на партията. Той съобщи новината вчера след редовното заседание на оперативното ръководство на СДС.
Предстои сериозно преосмисляне на цялостната коалиционна политика на СДС, увери Мартин Димитров. По думите му това преосмисляне включва отношенията и взаимодействието с всички партии - потенциални партньори. Димитров бе категоричен, че занапред ще бъдат сведени до минимум всички компромиси, подобни на вече направените от партията му, тъй като буквално му било писнало СДС да носи чужди грехове.
Не си спомням Иван Костов да е поел отговорност за каквото и да било, а е
крайно време да свърши тази работа, каза още Димитров, който е съпредседател на Синята коалиция заедно с лидера на ДСБ Иван Костов. Мартин Димитров допълни, че ако Иван Костов има да му казва нещо, да не го прави през медиите, а да отиде в централата на СДС, и допълни, че разговорите на политиците през медиите са вредни за десницата.
Мисията ни сега и занапред ще е да бъдем разумната алтернатива на ГЕРБ, каза
лидерът на СДС. Димитров уточни, че партията му ще има интелигентно опозиционно поведение.
СДС искат в ЦИК да бъдат назначавани професионалисти, които да са деполитизирани. Димитров смята, че трябва да се промени както съставът, така и структурата на ЦИК.
Лидерът на сините обяви, че ще искат да бъде касиран изборът за кмет на
Плевен, тъй като там е имало множество манипулации, благодарение на които е спечелил кандидатът на ГЕРБ.
Димитров призна като своя грешка опита недостатъчно популярна в национален мащаб фигура да бъде наложена за президент.

Станете почитател на Класа