Красива и урeдена София обеща Йорданка Фандъкова

Красива и уредена европейска столица обеща на софиянци вчера кметът Йорданка Фандъкова, ако бъде избрана за втори мандат. Кандидатът за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ, представи в НДК своята работна програма за управление на столичния град "Градим София. Европейска столица с устойчиво развитие".
„Истински резултати се постигат само с последователна работа, строг контрол върху разходването на всеки лев, откритост, диалог с хората“, заяви Фандъкова пред присъстващите в двореца на културата. Тя подчерта, че кампанията освен състезание на визии е и продължение на работата за града, а не режисиран изборен спектакъл. По нейните думи, София вече е обявена за най-добър град за правене на бизнес, с най-ниска безработица и тази тенденция трябва да продължи, като затвърди позицията й на конкурентоспособен и активен град.
Като приоритети в своята програма Йорданка Фандъкова очерта зеления начин на живот, санирането, ефективното използване на водата, намаляване на безстопанствените кучета. „Личен мой приоритет през годините стана строителството на детски градини. Само до края на тази година предстои откриването на още около 700 места, продължаваме модернизацията на училищата с акцент върху сигурността на децата“, акцентира тя.
Според декларираните от кандидата за кмет на София намерения през следващите четири години една от основните преследвани цели ще е преодоляване на негативните последствия от презастрояването с изграждане на канализация, улици и велосипедни алеи. “Работим последователно за това да намалим времето за придвижване на гражданите, въздухът на града ни да бъде по-чист. Един от най-важните приоритети е метрото, започваме изграждането и на участъка до летището. Подновяваме изцяло тролейбусния парк, продължаваме обновяването на тролейбусите“, отбеляза Йорданка Фандъкова. Тя отчете, че е спряна работата на парче, поставена е здрава основа и е прекратено скандалното заменяне и раздаване на София. Като успех досегашният столичен кмет отбеляза и пресичането на монопола върху чистенето на столицата, вследствие на което градът е станал видимо по-чист, зелен и цветен.
Фандъкова посочи още, че бюджетът на София е удвоен със спечелените европейски проекти и за изпълнението им се влагат над 1 млрд. лева безвъзмездни европейски средства. Тя не скри и амбицията си столицата да се утвърди като делови и инвестиционен център в Югоизточна Европа, за което вече подсказвали първите успешно реализирани бизнес проекти на чуждестранни инвеститори.

Станете почитател на Класа