ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за местните избори

ГЕРБ стана първата партия, която вчера сутринта се регистрира в ЦИК за участие в местните избори. Още от четвъртък активисти на младежката организация на управляващите се редуваха да пазят ред пред сградата на бившия Партиен дом, където се помещава ЦИК.
„Тази инициатива се е превърнала в една много добра традиция, която започна още с участието на партията на изборите за евродепутати през 2007 година”, коментира председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той допълни, че кандидатът на партията за кмет на София ще бъде обявен "в най-подходящия момент", но нямало интрига, тъй като безспорният фаворит е Йорданка Фандъкова. По думите на Цветанов, след като ГЕРБ подава първа документи, "от символична гледна точка тя ще е и първа политическа сила на предстоящите избори през есента".
През този първи ден 9 партии са подали заявления да бъдат регистрирани за участие на местните избори на 23 октомври, съобщи в късния следобед говорителят на ЦИК Ралица Негенцова. Освен ГЕРБ, по реда на внасяне на документите, това са още Български демократически форум, Обединена социалдемокрация, Съюз за Пловдив, ВМРО – НИЕ, ПП Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, Европейска сигурност и интеграция, МОРЕ и НДСВ.
От ЦИК очакват около 180 партии и коалиции да се регистрират за участие в изборите.
От 5 август започва регистрацията за президентските избори, съобщиха още от ЦИК.

Станете почитател на Класа