Цветанов: За мен е важна оценката на обществото

Вотът на недоверие е оценката на политическите партии, но за мен е важна оценката на българското общество. Това коментира вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като научи, че в парламента се събират подписи за вот срещу правителството с мотив „провалена политика в сферата на сигурността“. По думите на Цветанов правителството е спазило обещанията си да прекърши тежката организирана престъпност. Министърът отрече обвиненията, че събирал компромати срещу политически опоненти.
По-рано вчера, след консултации между ДПС и Коалиция за България, Лютви Местан и Ангел Найденов обявиха, че в петък ще бъде внесен вотът на недоверие срещу правителството.
С внасянето му левицата и ДПС си поставят еднаква цел - оставка на правителството и предизвикване на предсрочни парламентарни избори, каза Лютви Местан.
Ангел Найденов допълни, че ДПС и БСП са постигнали съгласие по темата - "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права".
Днес ще бъдат прецизирани мотивите и ще започне събирането на подписи за внасянето на вота.
От Синята коалиция и от РЗС обявиха, че ще подкрепят вота. В „Атака“ чакали да се запознаят с мотивите и после щели да обсъдят как да гласуват.
След внасянето на вота независимите депутати ще обсъдят обща позиция по него, съобщи Димитър Чукарски. Депутатът, който преди време напусна групата на РЗС, уточни, че лично той няма да подкрепи вота, тъй като обслужвал преди всичко политическите интереси на тези, които го искат преди изборите.
От името на мнозинството депутатът Владимир Николов коментира, че готвеният вот е измислен, а мотивите са неоснователни. По думите му „ вероятно някои от тези, които стоят зад вота, искат да станат министри, но ГЕРБ категорично няма да допуснат това“.

Станете почитател на Класа