Станишев се притеснявал от наследството на правителството

Най-голямото ни притеснение е какво наследство ще остави това правителство на което и да е следващо правителство. Това каза вчера пред БНР председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Той беше категоричен, че трябва да има политически натиск над кабинета на ГЕРБ, за да се стабилизира ситуацията в България. Според лидера на БСП страната още не е в реална предизборна ситуация. "БСП в последните години никога не е била затворена в себе си. Задачата е много ясна, залогът е много голям заради страната. Ако българските граждани допуснем ГЕРБ да вземе и президентската, и местната власт, тогава това, което се случва в момента, ще се разширява и ще си носим всички последици от това. Затова и подходът ни е достатъчно широк и търсим партньорства, търсим кандидати, които ще бъдат убедителни и силни. Коалиция между нас и ГЕРБ или "Атака" е изключена", заяви още Станишев.
Той беше категоричен, че най-важен е провалът на икономическата и социалната политика на правителството.
„Безработицата нараства, защото няма икономическа политика, която адекватно да помогне на икономиката да излезе от тази криза. Напротив, кризата реално се задълбочава“, каза лидерът на социалистите.


Младежите на БСП настояват за оставката на Цветанов

Младежкото обединение на БСП-София поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов вчера. Младите социалисти измазаха символично макет на сграда в градинката зад Народното събрание и обявиха „влизането“ на България в Шенген.
„Днешната ни акция е свързана с изказването на министър-председателя Бойко Борисов на втори февруари тази година”, каза медийният секретар на Младежкото обединение Симеон Славчев. Той напомни, че според премиера България може да бъде приета в Шенген, но оставало само да се доизмаже една сграда.

Станете почитател на Класа