Доган може да се кандидатира за президент

Лидерът на ДПС Ахмед Доган може да е кандидатът на партията за президентските избори. Това съобщи вчера пред Нова телевизия секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ. На въпрос, дали ДПС ще участва на президентските избори самостоятелно, или ще подкрепи някоя друга партия, Мустафа Карадайъ заяви, че "всички опции са отворени", в това число не изключи кандидатурата на Доган. Карадайъ коментира, че за ДПС са важни по-скоро местните избори, а не вотът за държавен глава, „защото местната власт е най-близо до хората и решава най-много техни проблеми“.
От тази гледна точка ДПС ще се разшири на предстоящите местни избори, прогнозира още Карадайъ. Той говори и за действията на бившия депутат от ДПС Касим Дал, който напусна партията след остри обвинения към Доган, а в неделя заяви пред свои привърженици в НДК, че започва курс на поемане на властта в партията отдолу нагоре.
Никой не може да си присвои партията и не може да твърди, че е негова, както се опитва да прави Касим Дал. Партията е жив организъм, колективно тяло и ум, заяви Карадайъ. Според него Дал бил човек с незадоволени амбиции, а събранието в София било генерална репетиция за създаване на движение или партия в бъдеще от страна на Касим Дал.

Станете почитател на Класа