СДС иска спешни мерки заради кризата

С оглед на критичната за българските граждани ситуация Националният съвет на СДС категорично заявява, че България спешно има нужда от решителни мерки. Това заявяват в своя декларация от Националния съвет на Съюза на демократичните сили, изпратена до медиите вчера. В документа са посочени три основни искания. На първо място е поставено овладяването на цените. Според сините Комисията за защита на потребителите, Комисията за защита на конкуренцията и другите комисии не си вършат работата и създават възможности за появяване на различни монополи и картелни споразумения.
„Мораториумът върху цените на горивата е поредното бягство от решаване на проблема с монополите и контрабандата на горивата. А оперетните опити за контролиране на цените ускориха отдалечаването на ГЕРБ наляво“, заявяват от СДС. Второто им искане е за незабавно и окончателно спиране на проекта АЕЦ "Белене". Те твърдят, че той ще създаде огромни задължения за държавата, които българските граждани ще изплащат през следващите десетилетия. Трето, за което настояват десните, е правителство да започне незабавно промени в средното образование в България.
„Практиката, при която на тъмно и набързо се приемат закони, които експериментират с българската образователна система, е основната причина за състоянието, в което се намира средното образование“, казват още от СДС.

Станете почитател на Класа