БСП предлага КСНС да разгледа поскъпването на живота

Темата за поскъпването на живота да бъде основна за следващия Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Това предложи вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на ръководството на партията. Продължаващото вдигане на цените на основни стоки и услуги не може да бъде решено с пиар-акции и комисии, които да ги наблюдават, смята лидерът на социалистите. Затова левицата ще поиска президентът Първанов да свика КСНС, тъй като навсякъде хората изнемогвали. В тази връзка Станишев потвърди, че до края на март БСП ще организира в София национален протест срещу поскъпването на живота и лошото управление на ГЕРБ. Левицата подкрепяла и вчерашния протест на земеделски производители в центъра на София, но не е негов организатор. Парламентарната група на Коалиция за България скоро ще внесе проект за намаляване на данъчното облагане на физическите лица - земеделски производители.
На седмичния брифинг на БСП присъства и председателката на НСОРБ и кмет на Смолян Дора Янкова. Тя обяви, че от началото на март вече са блокирани сметките на 43 общини, което водело до невъзможност кметствата да осъществяват дейността си и да гарантират предоставяните услуги на гражданите.
Георги Кадиев пък обвини Столична община, че тихомълком и зад гърба на съветниците вдига 20 такси и въвежда 12 нови, което говорело за недостиг на средства.

Станете почитател на Класа