Премиерът Бойко Борисов оцени високо доклада на Държавния департамент

По-добър доклад от този на Държавния департамент досега не е имало. Ние сме един екип, внимателно четем доклада и бързо се поправяме. Това заяви в събота министър-председателят Бойко Борисов. На свиканата пресконференция след американския държавен доклад, който констатира „политическа воля“ за справяне с престъпността у нас, присъстваха вътрешният министър Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, посланикът на САЩ Джеймс Уорлик и директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.
„Отчита се силната политическа воля на правителството в борбата с наркотиците в доклада на Държавния департамент - това е констатация и от Европа, и от САЩ, една от най-важните оценки, които ние като кабинет имаме“, каза Борисов. В резултат от действията на правителството пътят на наркотика започва да заобикаля балканското трасе вследствие на по-добрите действия на граничните служби, каза още премиерът. Според него правителството заслужава да бъде аплодирано заради промените в НК и НПК, които се отчитат като напредък от ЕС и САЩ.
Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик изрази надежда, че България ще приеме силно законодателство за конфискация на незаконно придобитото имущество, без да се нарушават човешките права. В отговор на това премиерът Борисов заяви, че до лятото ще бъде приет закон за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин.

Станете почитател на Класа