Контрабандата на цигари щяла да финансира купуване на гласове

С парите от контрабанда на цигари ще се финансира купуване на гласове в предстоящите избори през есента. Това съобщи вчера председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Партията ще подаде и сигнал до Върховната прокуратура за контрабандата на цигари. От ВМРО-НИЕ уточниха, че държавното обвинение ще бъде сезирано още през тази седмица.
По думите на Атанасов в момента голяма част от контрабандата на цигари минава през циганските махали, тъй като няколко големи ромски фамилии имат политически чадър, който им позволява да разработват и контролират каналите за контрабанда на папируси. Според лидера на ВМРО-НИЕ от половин година нелегалното производство се пренася активно у нас. От партията изчислили още, че близо 1.2 млрд. лв. годишно губи хазната от контрабандата на цигари.


Задържаха 14 800 къса нелегални папируси

14 800 къса цигари бяха задържани от митнически служители на Гюешево, съобщиха от Агенция "Митници" вчера. Папирусите били укрити в тайници в естествените кухини по вратите на два леки автомобила с българска регистрация. Част от тях са с македонски акцизни бандероли, а други – без никакъв. Съставени са актове срещу водачите на превозните средства, които са български граждани.

Станете почитател на Класа