Темида да отговори на скандалите, искат от ДСБ

Прокуратурата трябва да отговори на скандалите. Тя трябва да реши дали заема страната на закона и реда, или на тези, които "изнудват правителството". Това заяви вчера лидерът на ДСБ Иван Костов във връзка с дискутираните в медиите разпечатки на телефонни разговори, за които се смята, че са записани със специални разузнавателни средства /СРС/.
Прокуратурата не може да се опитва да държи като заложник членове на правителството така, както беше в миналото, тя трябва да каже истината, настоя Иван Костов. Според него един от въпросите, на които трябва да отговори държавното обвинение, е: „Истина ли е, че българският министър-председател е направил опит да препятства митническа проверка срещу нарушител?“ По думите на Костов този въпрос е от съдбоносна важност за страната и не може да се бави.
Прокуратурата вече е забавила по недопустим начин да каже убийци ли са лекарите от Горна Оряховица и не трябва да прави същото и по скандалите със СРС, смятат от ДСБ. Ако прокуратурата сега се крие зад половинчати и страхливи експертизи, тя не заема страна", каза Иван Костов.

Станете почитател на Класа