ВМРО настоява гласуването да е задължително

Само задължителното гласуване може да пребори изборния туризъм, се посочва в позиция на ВМРО-НИЕ, по повод ветото на президента върху Изборния кодекс. Според „войводите“ Изборният кодекс цели да осигури „служебна” победа на управляващото мнозинство и участие в управлението на местни и национални институции само на 3 – 4 големи политически партии. Затова било много вероятно Изборният кодекс да се препъне не само във ветото на президента, а и в Конституционния съд.
ВМРО-НИЕ излезе и с декларация, с която се обявява категорично против исканията на концесионера “Софийска вода” за повишаване цената на водата за столичани. “Софийска вода” иска увеличение с 25 %, но ДКЕВР е склонна на 6,25 % поскъпване от 1 февруари.
ВМРО-НИЕ настоява ДКЕВР да откаже поскъпването и да назначи цялостна проверка на “Софийска вода” . В противен случай партията ще организира свикването на местен референдум в София с искане за прекратяване на концесията и възстановяване на дейността на общинското комунално дружество ВиК.

Станете почитател на Класа