ССД: Правителството ще остане като бирник в блатото

Данъчният рекет ще остави правителството в положението на бирника, изоставен от Андрешко сам сред блатото. Това бе записано в приетата вчера в Хасково декларация на Съюза на свободните демократи (ССД).
Лидерът на партията Стефан Софиянски призова още заедно с бюджет 2011 да бъде приет стабилизационен пакет от икономически мерки за извеждане на страната от кризата. От ССД посочиха, че този модел вече е проработил в няколко европейски страни, сред които и Германия. От ССД се обърнаха към депутатите от Синята коалиция „да проявят мъжество" и да не подкрепят бюджета в този му вид.
Хората на Стефан Софиянски направиха и призив за обединение и консолидация в дясно, за да бъде намерена „дясната алтернатива на лявото управление". Това, което ни погубва, е лявото мислене. Всички леви управления водят страната ни до криза, заяви още Стефан Софиянски.
Според бившия служебен премиер и кмет на София в момента България харчи 3,5 млрд. лв. повече, отколкото произвежда, което ще рече, че „ГЕРБ лишава всеки български гражданин от една средна работна заплата годишно". От ССД съобщиха още, че на предстоящите местни избори не биха се коалирали единствено с БСП.

Станете почитател на Класа