Сергей Станишев: Опитват да върнат член първи от конституцията

Член първи от конституцията беше отменен преди 20 години, сега се опитват неформално да го възстановят чрез начина на управление на ГЕРБ, но това няма да мине. Това каза вчера лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си с посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик.
Дипломатът, който преди срещата си със Станишев изрази изненада от пускането под домашен арест на Алексей Петров, поясни, че уважава решението на съда и независимостта и суверенитета на България. Посланикът отбеляза, че за момента няма решение на съда за виновност или невинност на бившата барета по повдигнатите му обвинения. "Ако бъде взето решение, ние ще го уважим. Нашата надежда е, че ще възтържествува справедливостта", добави Уорлик. Той не пожела да коментира критиките, че се намесва във вътрешните дела на страната. „В България е изключително важно да се чуват всички гласове и виждания. Мога да кажа, че е изключително за американския посланик да има възможност да чуе всички тези различни гласове", каза още Уорлик в коментар на това, дали срещата му с лидера на БСП може да се тълкува като подкрепа за социалистите.
Самият Сергей Станишев съобщи, че младите социалисти, с които Джеймс Уорлик разговаря, са го питали за енергийни въпроси и за системата ПРО.
"Наистина е много впечатляващ фактът, че БСП съществува вече от 120 години, и аз нямам съмнения, че ще съществува поне още толкова", каза още Джеймс Уорлик.

Станете почитател на Класа