Волен Сидеров влезе в спор с ГЕРБ заради Турция

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров спретна скандал в парламента вчера заради подкрепата, която била дадена за членството на Турция в ЕС при посещението на премиера Реджеп Ердоган у нас. Сидеров се появи на парламентарната трибуна с черна тениска с надпис: „Атака“ казва: Не на Турция в ЕС!“ По същит начин бяха облечени и всички депутати от парламентарната му група.
„Преди два дни в България беше на посещение турският министър-председател Ердоган. То беше прикривано до последния момент. Турция дължи 10 млрд. долара на България. Сега Ердоган беше скрит от сегашното правителство и това беше груба грешка“, обвини Сидеров управляващите. Без нито веднъж да назове името на премиера Бойко Борисов, той нарече груба грешка и изявленията, че България подкрепя членството на Турция в ЕС. Лидерът на „Атака“ се зарече партията му „да не мълчи“ повече за грешките на кабинета.
Според него друга грешка е, че по време на „нелегалното посещение“ на Ердоган не е бил решен въпросът с обезщетения на тракийските бежанци. „Тези хора, когато са бягали, са оставяли пеленачетата си, за да не ги избият. Те са избивани от дядовците на ердогановците“, разпалено обяви той. В разгара на речта си Сидеров се провикна: „Къде е министър Божидар Димитров? Къде си, приятелю драги, с когото казахме ясно на хората, че който и да спечели, сме единни по един въпрос? Къде си, Божидаре? Ти ли даде този грешен съвет на премиера?”
Казаното от лидера на „Атака“ предизвика гнева и възмущението на ДПС. “Изявлението на председателя на „Атака” Волен Сидеров е поредно политическо изстъпление. Никога в 20-годишната история на българския парламентаризъм от трибуната не са отправяни толкова директни обиди по адрес на министър-председател на друга държава”, обяви заместникът на Доган Лютви Местан. Той изрази надежда останалите парламентарни групи да не споделят изказването на Сидеров.

Станете почитател на Класа