Иван Костов готов да разкрие банковите си сметки

Готов съм да дам, какъвто искат документ, ще дам генерално пълномощно, за да се видят моите сметки навсякъде, но нека го направят и другите. Това заяви пред бТВ вчера лидерът на ДСБ Иван Костов. „Няма нищо лошо в това, но това е опит да се премодулира вотът на хората. Това е връщане назад и опит да се консолидират всички сили срещу реформите", коментира Костов.
Нека има акции, но акциите срещу мен са вече 9 години и нищо не се е видяло, защото нищо няма, каза още Иван Костов. Изказването му беше провокирано от идеята за операция „Възмездие", лансирана от лидера на партия "Атака" Волен Сидеров.
В момента, в който хората са готови да поемат реформите, отсреща се надига вълната срещу тях, каза Костов и посочи за пример партията на Сидеров. Според него „Атака“ помагала повече на президента Първанов, отколкото на ГЕРБ.
„Атака", изглежда, е изпълнител на поръчки. Това е избор на ГЕРБ, от една страна, натиска на синята десница, от друга страна, натиск да се спре с реформите. Това е битка, която ще продължи. Ние искаме ГЕРБ да проведе реформи, защото ще загуби, ако не го направи".
Костов съобщи още, че е споделил с премиера притесненията на сините за прогнозните приходи в края на годината. Десните не са убедени, че ще има 13-а заплата, както е предвидено, и че не са ясни механизмите за възстановяване на ДДС с оглед на увеличаващия се износ.


Сидеров гони лидера на ДСБ от комисията за контрол на ДАНС

Волен Сидеров поиска вчера лидерът на ДСБ Иван Костов да се оттегли от комисията за контрол на ДАНС. "Помолих го да напусне, защото води компроматна война срещу мен", каза Сидеров.
Конфликтът между "Атака" и ДСБ стигна връхната си точка и избухна с пълна сила по време на днешното заседание на комисията за контрол над ДАНС. По време на него лидерът на националистите и шеф на комисията Волен Сидеров поиска шефът на тъмносините и член на комисията да я напусне.
"Помолих Иван Костов да се оттегли от тази комисия, тъй като тук не може да има колегиална атмосфера, при положение че той лично, като лидер на ДСБ, води такава компроматна война срещу мен", каза Сидеров. Според него това е линия на ръководството на ДСБ и затова не става дума за междуличностни отношения. "Костов каза, че няма да се оттегли", обясни Сидеров и допълни, че няма процедура, по която да го отстрани. Представителите на БСП и ГЕРБ в комисията - Димитър Дъбов и Иван Петров - също подкрепили Сидеров в констатацията му, че Костов води компроматна война срещу „Атака“.

Станете почитател на Класа