Джеймс Уорлик подкрепи СДС за фискалния борд

Голяма част от идеите на СДС за постигане на фискална стабилност в страната ни чрез въвеждането на фискален борд срещнаха разбиране от посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик. Това съобщи вчера лидерът на сините Мартин Димитров след съвместно заседание на ръководството на СДС и американския посланик.
„Основната тема, която обсъдихме, беше за фискалния борд и фискалната стабилност в България. Това е мярка, която ще доведе до намаляване на лихвените проценти, повече инвестиции в България и дългосрочна стабилност. Да покажем ясно, че България няма да последва сценария на Гърция и Румъния. Това може да стане чрез въвеждане на правила на фискална дисциплина - да се харчи толкова, колкото се събира, и да се допускат дефицити само в ситуация на криза и природно бедствие. От това има спешна нужда България. Смятам, че за голяма част от тези идеи намерихме разбирането на господин Уорлик", каза Мартин Димитров.
„Поздравявам СДС за тяхната твърда позиция за поддържане на фискалната дисциплина в България и затова призовавам както правителството, така и всички други политически партии да подкрепят процесите, които да продължат да поддържат тази добра предистория на България по поддържането на фискалната дисциплина“, каза от своя страна Джеймс Уорлик.


Американският посланик похвали професионализма в митниците

Джеймс Уорлик похвали кабинета за професионализма в митниците. Той направи това вчера след срещата си с шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Посланикът изрази увереност, че правителството има политическата воля да се справи с всички проблеми, свързани най-вече с корупцията и събираемостта на приходите, основно от горива, алкохол и тютюневи изделия. Уорлик каза още, че американски експерти помагат на нашите митничари в борбата с проблемите. Ваньо Танов заяви, че няма скрит умисъл в посещението на Джеймс Уорлик и че срещата е планирана отдавна.

Станете почитател на Класа