Борисов: Изказването на президента му прави чест

Изказването на президента Георги Първанов, че трябва да има алтернатива на управлението, му прави чест и се радвам, че е така. Това каза вчера министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти на откриването на Център за образна диагностика в столичната Първа градска болница. Според премиера с изявлението на Първанов са се потвърдили думите му, че той се изказвал не като държавен глава, а като представител на алтернатива на ГЕРБ. „Не е било закачка. Това, което съм искал той да каже, го каза вчера. Имаме нужда от алтернатива. Сега трябва да я докаже каква е тази алтернатива”, каза премиерът.
Премиерът съобщи, че е разпоредил на Министерството на здравеопазването да бъде освободен от поста му “директорът на една от дирекциите във ведомството“ заради скандала с търгове за апаратура. Повод за скандала стана това, че публикуваните на сайта на министерството спецификации са писани от служител в частна компания, която е заинтересована да участва в търговете за доставка на медицинското оборудване, финансирано с европейски пари.
Премиерът съобщи за още един освободен по негово нареждане - директора на варненската болница “Света Марина” проф. Красимир Иванов. Причината е, че е укрил простреляно лице от органите на реда. “Който допусне грешка, бива отстранен от поста, който заема“, заяви премиерът.

Станете почитател на Класа