ВМРО: Смешно е да наричаме увеличението намаление

София /КРОСС/  Смешно е  увеличението на цените на тока да се нарича "намаляне с 3%" – както вече го обявиха пред някои медии. Повишение с два процента може да изглежда малко, но и то е необосновано на фона на общите икономически показатели. И въобще не бива да се спекулира с това, че увеличението било 2%, а не било 5% или 10% и прочие. Това заявява от ВМРО в своя позиция по повод увеличението на цената на електроенергията.

Ние от ВМРО от години повдигаме въпроса за това как електроразпределителните дружества отчитат разходите си и настояват за нови повишения на цените. Управляващите трябва да си припомнят добре какво точно обещаваха преди месеци, когато обясняваха, че токът можело и да пoeвтинее, категорични са "воеводите".

По-нататък в позицията пише:
С глоби към ЕРП-тата ще се опитаме да върнем парите, които са дадени, заявява Борисов. Но трябва да попитаме тогава защо едновременно "ще си връщаме" и ще им даваме – като им угодим и вдигнем цените. А също и защо държавата продължава да се прави на разсеяна и не си иска парите, дължими като дивидент от дейността на дружествата от последните пет години.
Ние от ВМРО неколкократно протестирахме срещу монополистите от електроразпределителните дружества и срещу държавната политика, която обслужва тяхното желание за спекулативна печалба. Протестирахме и пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. И тогава призовахме Борисов най-сетне да вземе решение. Сега времето изтича и решение трябва да има. В полза на нас потребителите.

Станете почитател на Класа