Николай Кокинов: Събираме нови доказателства срещу Маргините

София /КРОСС/ Правим всичко възможно да съберем нови доказателства срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. Това заяви Николай Кокинов - градски прокурор на София, в предаването "Тази сутрин" на БТВ. Ние сме внесли протеста си в деловодството на съда, допълни той. "В него искаме всичко това, което не получихме на първата инстанция, т.е. спорът ще се пренесе в Апелативния съд", допълни градският прокурор. Изходът от делото Кокинов коментира така: "В крайна сметка беше осъдена една престъпна група. Често срещано явление е това, че някои не бяха признати за виновни в участие във въоръжена престъпна група".
По повод дела срещу бивши министри, градският прокурор съобщи: "Г-н Станишев още няма качеството на обвиняемо лице. Изцяло некоректно е да обсъждаме нещо срещу него. Шумът около изнесената стенограма се създава от други, а не от прокуратурата. В края на месеца колегите са готови да приключат това разследване". По думите му, разследването срещу здравния министър Божидар Нанев се довършва.
Относно делото срещу Алексей Петров, Николай Кокинов каза: "Когато приключи работата на наблюдаващия екип, ще се прецени кои доказателства са спорни и кои безспорни и ще се изготви обвинителният акт".
Юри Галев е контингент на Окръжна прокуратура и Градска прокуратура никога не се е сблъсквала с негови деяния, каза Кокинов по повод покушението срещу скандалния самоковски бизнесмен. По думите му, по тази причина той не знае нищо повече от други хора, т.е. неговите познания по деянията на Галев се разпростират до информацията, обявена в медиите.

Станете почитател на Класа