Преглед на варненската преса

Варна /КРОСС/ Ровят за "бедни" магистратски роднини, е водещото заглавие на "Позвънете новини". Мащабна проверка за злоупотреби в Община Варна и във всички общини в областта е започнала след скандала с т.нар. "бедни" магистратски роднини, сдобили се с апетитни имоти в Приморско като крайно нуждаещи се. Основните неща, за които рови прокуратурата, са правото на строеж, заменките, извършените оценки на имоти. До момента са прегледани над 3 хиляди преписки в Община Варна.

За нова мода в бизнес пространство пише вестник "Черно море" - "Фондове лешояди чистят пазара от лоши ипотеки". Пазарът на имоти продължава да е в тежка криза и почти никой чужд инвеститор не се решава да купи български имот. За акционерните дружества със специална инвестиционна цел, които се насочват към изгодни покупки на нови сгради с тежки финансови проблеми, сега е най-подходящият момент. Това е заявил във Варна ексминистър Николай Василев. Тези фондове с право са наречени "лешояди", тъй като акумулират средства с едничката идея да купуват на възможно най-ниска цена такива непродадени сгради, чиито собственици са задлъжнели към банките. Ипотечните заеми представляват 50 до 75 % от инвестиционните разходи за сградата.

 

"Спасиха от удавяне деца без надзор" - четем в "Народно дело". Двете момченца на 7 и 8 години били извадени от спасители на Южния плаж и Трета буна при жълт флаг на морето. Докато ги свестявали в медицинския пункт, нямало и помен от родителите им, разказва шефът на ДКЦ 1 - д-р Иван Иванов. Според него, това означава, че те са били без придружители, което е грубо нарушение, тъй като деца под 14 години не бива да бъдат оставяни сами на плажа.

 

В Приселци вдигат фабрика за череши - научаваме от същия вестник. Предприятието ще подготвя плодовете за износ за Холандия и Русия. Кметът на Аврен Красимир Тодоров е обявил инвестицията при откриването на традиционния за селото празник на черешата. За пръв път тази година се проведе конкурс за най-красив венец от череши и за най-бързо хапване на плода без ръце.

 

Радио Варна

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа