Нощувките на морето по-скъпи от миналата година

София /КРОСС/  Цени, двойно по-високи дори от миналогодишните, обявиха за наближаващия пик на сезона по морето хотелиери. Възможно най-ниската цена за юли и август е 45 лв. за три легла в квартира в Созопол, пише в свой материал в. "24 часа". Миналато лято леглото бе 12 лв.

Така вместо миналогодишните 250 лв. за седмица през това лято трябва да се заделят поне 315 лева.

При квартирите отстъпки за деца няма. Единствената екстра е баня в стаята. Собствениците на квартири продължават да не предлагат дори и закуска.

Евтините хотели с по 2 звезди също са увеличили цените спрямо миналата година, показала проверка на в. "24 часа". Увеличението е в рамките на 10-20 лв. на нощувка за тричленно семейство. 
Доста по-чувствително са скочили цените на тризвездните хотели по цялото Черноморие. В Созопол сега нощувка за трима е 150 лв.

Като мотив за увеличението на цените се сочи по-доброто качество и допълнителни услуги. Двузвездните хотели вече предлагали закуска и вечеря. Тризвездните пък имат олинклузив лайт - без алкохол в цената, или баровете са достъпни само в определени часове.
Други аргументи за поскъпването са по-добрите ранни записвания в сравнение с миналата година и обяснението на хотелиерите, че през 2009-а цените били пределно ниски.

/ВС/

Станете почитател на Класа