Мартин Димитров: Трябва да удържим ниското ниво на данъците

София /КРОСС/  Защо не се направи проверка за тези два милиарда лева, изхарчени за "Белене". Този въпрос зададе Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция и председател на парламентарната икономическа комисия, в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия. 
"Енергийният октопод" трябва да бъде показан на хората, смята той. Според него 5-и и 6-и блок на "Козлодуй" могат да работят още дълго и ако се вземат мерки за тяхното прелицензиране, тогава необходимостта от "Белене"  ще отпадне.

Димитров заяви, че е удовлетворен от премахването на заблудата, че "Белене" ще струва 4 милиарда лева. "Оказа се ще струва поне 5 милиарда евро, не е ясно и кой ще купува енергията от белене", подчерта депутатът.
Той е категоричен, че България не бива да бъде зависима само от Русия и трябва да търси различни възможности за доставка на газ.

Мартин Димитров защити плоския данък, като посочи, че в момента това е единствения налог, приходите от който растат над предвиденото в бюджета. Според него страната ни трябва да запази това ниско ниво на данъците.
"Общите разходи преди актуализация на бюджета са 27 милиарда лева, а през 2007 година са били 22 милиарда лева. Сегашното правителство трябва да намери смелостта да върне разходите на предишното ниво, а не да мисли за увеличение на данъците", смята Димитров. По думите му с тази актуализацията трябва да се намалят разходите.

Защо тютюнопроизводителите да вземат 116 милиона, а другите производители да не вземат, попита синият лидер.
"Ние ще гласуваме само за намаляване на разходите между първо и второ четене. Няма да подкрепяме раздуване на разходи в тази ситуация. Трябва да удържим тези ниски данъци", заключи Мартин Димитров.    

Станете почитател на Класа