Анелка спира международните си изяви,след отстраняването му от френския национален отбор

Йоханесбург, ЮАР /КРОСС/ Нападателят на националния отбор по футбол на Франция Никола Анелка приключи участието си в Световното първенство по футбол, съобщават днес френските медии. Той е наказан за обида, нанеса на главния треньор на отбора Раймон Доменек по време на паузата между двете полувремена на мача Франция- Мексико. Както Информационна агенция КРОСС съобщи, мачът завърши с поражение за французите- 0:2.
Френският вестник L'Equipe е съобщил, че по време на почивката Даменек е разкритикувал играта на Анелка, в отговор на което нападателят обидил треньора си. През второто полувреме на мача Анелка бе заменен от Андре-Пиер Жиняк.Снощи вечерта президентът на Френската федерация по футбол Жан-Пиер Ескалет на специална пресконференция обяви отзоваването на Анелка. Според него, нападателят е отказал да се извини за грубия си тон , след което е било взето решение отборът да се откаже от услугите му.

Същевременно стана ясно, че Никола Анелка е обявил, че спира с международните си изяви, след като бе отстранен от френския национален отбор на Световното първенство по футбол, съобщава "Скай Спортс".


/ВН/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа