Божидар Йотов: На 2 август стартира строителството на Лот 3 от АМ "Тракия"

София /КРОСС/  На 2 август стартира строителството на Лот 3 от АМ "Тракия". Две седмици преди това, на 15 юли, ще бъде подписан договорът с избрания изпълнител – българското подразделение на гръцката компания АКТОР. Това съобщи за Информационна агенция КРОСС председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов. "Днес е последният ден за обжалване на решението на комисията", допълни той. 
По повод коментарите, че цената, предложена от гърците, е нереално ниска и те няма да могат да се справят със изграждането на участъка от Нова Загора до Ямбол, Йотов заяви, че фирмата отговаря изцяло на техническите и финансови  изисквания и, че очаква строителството да приключи в срок.
"Цената която е предложена е най-ниска в сравнение с предложенията на всички останали участници и е в съответствие с изискванията на процедурата. В договора са заложени тежки неустойки и санкции за изпълнителя при евентуално забавяне от тяхна страна", посочи шефът на АПИ. И припомни, че споразумението не позволява промяна на цената.

На 21 юни изтича срокът за подаване на предложения за консултант по изграждането на Лот 4 Ямбол-Карнобат. Те ще бъдат отворени още на следващия ден.
13 фирми подадоха оферти за строителството на отсечката. В АПИ все още работят по тях.

Станете почитател на Класа