Децата ще могат да учат английски и на морето

Деца на възраст между 10 и 14 години ще могат да изучават английски у нас по стандартите на чуждестранните езикови центрове

София /КРОСС/ Първото Британско лятно езиково училище отваря врати на българското Черноморие през м. август по съвместен проект на фондация "Св. Св. Кирил и Методий" и консултантска компания "Интеграл".

Ваканционната база на училището е разположено в непосредствена близост до природните резервати "Лилиите" и "Ропотамо" и до един от най-красивите плажове на южното Черноморие - Аркутино. Проектът "Аркутино" съчетава британския опит и система на преподаване на английски език с уникалната българска природа.
Ваканционният езиков център ще се ръководи от професионален екип британски преподаватели с дългогодишен опит в англоезиковата подготовка за чужденци.


Курсовете са 2-седмични като първите два ще се проведат през м. август, т.г. Новопостроената база на училището е с капацитет от 50 места, като стаите са с 2 или 3 легла. Всяка стая е със самостоятелен санитарен възел, луксозно обзаведена и оборудвана с климатик, хладилник и телевизор, който ще излъчва програми само на английски език.


Програма на курса предвижда 25 учебни часа английски език седмично, по 5 часа дневно, часове за самоподготовка, занимание в групи по интерес в областта на изкуството, спорта, екопроектите, екотуризма. Тя е специално разработена за училището в България и е предназначена за деца между 10 и 14 години. Обучението гарантира значителен напредък в езика, както и добра морска почивка в напълно англоговоряща среда.


Училището предлага две форми на обучение: пансионна, с настаняване, която е подходяща за по-големи и самостоятелни деца и дневно училище, при което децата се настаняват със семействата си в близост до района на школата и посещават дневните езикови занимания. Учениците трябва да са преминали поне ниво "начинаещи", тъй като в Аркутино ще могат да се обучават в три по-високи езикови нива - pre-intermediate, intermediate, upper intermediate , които се установяват чрез първоначален тест.


Извън предвидените езикови занимания базата на училището предоставя възможност за плажен волейбол, футбол, тенис на маса и водни спортове, а срещу доплащане и възможности за езда в конните бази на Бродилово или Дюни.


Първото Британско лятно езиково училище в България ще даде възможност на български семейства да осигурят на децата си практика по английски език, без да се налага те да пътуват в чужбина. Проектът позволява на родителите да преодолеят притесненията си от ранното пътуване зад граница и да осигурят британски стандарт в обучението по английски на достъпна цена. Стойността на 2-седмичния езиков курс в Аркутино е 630 евро при пълен пансион, обучение, екскурзии и развлечения докато финансовата равностойност на подобна езикова ваканция във Великобритания е от 800 до 1200 бр. лири.


За обучение в Британското езиково училище "Аркутино" вече са записани деца от България и Румъния, а са отправени запитвания и от Германия, Италия и Русия. Продуктът се приема изключително добре и от семейства със смесени бракове, чиито деца прекарват ваканциите в България.


Целта на организаторите от фондация "Св. Св. Кирил и Методий" и фирма "Интеграл" е британския ваканционен езиков център в "Аркутино" да се превърне в международен черноморски център за обучение на деца по английски език.

/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа