Имплантите стават все по-популярно решение

София /КРОСС/ Курс за възможностите на имплантологията предшества откриването на 10-тия Юбилеен научен конгрес на Българския зъболекарски съюз, който се открива утре и предизвика оправдан интерес от страна на денталните лекари в България.
Имплантологията, като актуална област в денталната медицина търпи непрекъснато развитие и усъвършенстване. Вече се прилага по-масово и у нас, но въпреки атрактивността си все още е трудно достъпна заради по-високата си цена. Процесът се подпомага и от разширяващато се и специализирано производство на импланти.Те са добра алтернатива при обеззъбяване в устната кухина.
Не е опрадвано изпиляването на здрави зъби, за да се правят мостове, като може да се поставят имплантати, казва д-р Георги Габровски .Той има над 10 годишен опит с поставени повече от 700 импланти. Когато се възстановява фукцията и естетиката, се мисли за цялостния комфорт на пациента. Тенденцията е, пациентите да са все по-взискателни по отношение на качеството и естетиката.
Имплантите са част от цялостното лечение при обеззъбяване и рано или късно почти във всяка дентална практика ще се поставят инпланти, прогнозират зъболекарите.
Има фирми, чийто развойни звена се занимават с импланти от десетилетия, други копират чужд опит и също са конкурентни, а трети разработват собствена концепция . Така на пазара се появяват различни продукти - такива с отговарящи на всички стандарти и други, които не гарантират необходимото качество за прилагането им в практиката, смята д-р Габровски. Така нещата на фирмено ниво са несъпоставими откъм качество и стандарти.
На същия принцип, на който една обтурация(пломба) е успешна, красива, дълголетна, така и един имплант може да е стабилен или да доведе до неуспешно лечение. Няма двама души с абсолютно еднакви проблеми и зъби, затова подходът към всеки пациента е инидивидуален. Основното е заедно с добрата си практическа подготовка лекарите по дентална медицина да поддържат непрекъснато своята квалификация за да бъдат в крак с така бързо развиващите се нови материали и технологии в областта на имплантологията.
Имплантологията включва два етапа -хирургичен и ортопедичен. Критеририят на пациентите включва както така наречената "бяла естетика"- надимплантните конструкции, така и " червена естетика", която разкрива контура на венците. Успешното лечение трябва да гарантира и двете.

Много често пациентите се интересуват за гаранцията при лечението с импланти. Лекарят по дентална медицина в случая трябва да обясни, че в медицината съществува прогноза, не и гаранции. Статистиката показва, че 97% от имплантатите издържат над 10 години. Не трябва да се забравя, че устната хигиена е една от предпоставките за успешното лечение с имплантати и затова основната задача на лекуващите трябва да се насочи към мотивация на пациента за поддържане й.

/КП/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа