Тодор Василев не вярва, че ще види децата си в Полша

Асеновград /КРОСС/ Баща на две невръстни деца отчаяно се опитва да види децата си, които от миналото лято са отведени при майка им Барбара в Полша. Асеновградчанинът Тодор Василев от днес е на крачка от пълното обезсърчаване, след като е получил новини от решение на полския апелативен съд по привременните мерки за децата му, Николета и Павел. Случаят разтърси цяла България миналото лято и стигна до Полша, след като братчето и сестричето, родени от смесен брак на българин и полякиня, попаднаха буквално " в окото на бурята" при опита съпрузите да се разведат и получат права над децата си.
Като напълно абсурдно днес Василев определи решението от предния ден на съда в Полша Василев всеки месец да дава по осемстотин лева за издръжка на децата си. Василев представил официален документ за дохода си в България - 400 лева. Полските магистрати обаче приемат, че бащата има добро образование - инженер по автоматика и може да изкарва доход, където си поиска. Привременната мярка е в сила още от началато на тази година , но Василев не може да привежда даже и лев на децата си. Причината е и в това , че майка им Барбара отказва да му представи банкова сметка за преводи. "Една година не съм си виждал децата, опасявам се изобщо да пътувам до Полша, защото мога да бъда и задържан, след като пред тамошните власти съм длъжник по съдебно присъдена издръжка, коментира днес Василев.
Двете деца бяха през лятото на 2009 година принудително изведени от България, след шумна съдебна и дипломатическа процедура. В момента децата отказват да дойдат на ваканция в България , опасявам се, че са обработвани и психически, защото синът ми не желае даже да разговаря с мен на български , притеснява се бащата.


/ДК/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа