България и Израел заедно срещу отвличанията

Тук съм, за да засилим връзките помежду ни и да направим взаимодействието между двете държави още по-добро, каза Министърът на вътрешната сигурност на Израел

София /КРОСС/ Между двете страни съществува изключително добро полицейско сътрудничество. В лицето на Израел имаме надежден партньор, с когото можем да реализираме много и успешни съвместни операции. Обменът на информация между е изключително важен за гарантиране на сигурността в двата региона. Работим заедно, водени от интересите за стабилност и сигурност на всички граждани. Това каза министър Цветанов след разговорите с Ицхак Ахаронович, министър на вътрешната сигурност на Израел, съобщиха от МВР. Двамата министри се срещнаха в рамките на официалното посещение в страната на израелската делегация, водена от г-н Ахаронович. Израелският вътрешен министър високо оцени факта, че за последните шест месеца това е втората среща с министър Цветан Цветанов. "Настоящата визита е продължение на активния диалог между България и Израел. Тук съм, за да засилим връзките помежду ни и да направим взаимодействието между двете държави още по-добро", заяви министър Ахаронович. Той бе категоричен, че министерствата ще работят много активно, включително и в рамките на двете работни групи, които предстои да бъдат създадени с цел справяне с организираната престъпност и борбата с тероризма. Израелският народ високо цени подкрепата и приятелството на България, каза още министърът на вътрешната сигурност.
Двамата министри изразиха задоволство от проведената наскоро съвместна операция, при която е неутрализирана престъпна група, занимавала се с отвличания и действала на територията на Израел и Турция. "Помощта на българското вътрешно министерство бе изключително важна за разследването, тъй като един от арестите бе извършен на територията на България", посочи израелският гост. "Съвместните ни действия са пример за това как трябва да работят правоохранителните органи в целия свят при противодействието на трансграничната организирана престъпност", подчерта министър Цветанов.

Станете почитател на Класа