Мачуганов: Проблемът не е в спора между министрите в кабинета

София /КРОСС/ В началото на сезона на жътвата Димитър Мачуганов от Националната асоциация на зърнопроизводителите изтъкна в предаването "Преди всички" на "Хоризонт", че проблемът не е в спора между министрите в кабинета, а че не могат да изпълнят работата без държавните доплащания.

Знаете ли, че залогът е твърде голям. Говорим, че тази година за около 200 млн. национални доплащания към единица площ, а ние си пишем в момента референтния период, т.е. пишем си историята, на която ще стъпим, че Европа да ни плаща следващите пет години. И ние сами по себе си сега влагаме 10 лева, за да получим няколкостотин евро бъдещи плащания от Европа.
Сами по себе си ние определяме рамката, върху която ще получаваме средства. И това го бяхме извадили като аргумент на масата, когато водихме тежките преговори между правителството на националната асоциация. Смятам, че тогава проявиха разбиране и по този начин се проумя, че днеска вложени лева за един декар, утре ще се върнат многократно, двадесетократно, десетократно. И това бяха основните ни аргументи.

В момента се създава кризисен щаб, който да има връзка с правителството и с премиера за осигуряване на необходимите средства, допълни Димитър Мачуганов.

 

/АБ/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа