Преглед на варненската преса

Варна /КРОСС/ Пожарът, изпепелил заведение във Варна, е водеща тема за всички местни вестници. "Огън унищожи пицария "Шрек", съобщава "Черно море". Пицарията е унищожена напълно, а пожарът е започнал около 5 часа сутринта. Относно заглавията, свързани с пожара, колегите от вестниците доста са развихрили фантазията си, например "Народно дело" пише "Шрек на барбекю". Вестникът уточнява, че цяла армия огнеборци са гасили пожара. Собствениците на заведението са се жалвали, че вложили много пари и нерви в неговото изграждане и само за около час понесли загуби за стотици хиляди. Интересна теория за пожара лансира "Позвънете". Първоначалните данни били, че причината за огъня е изтичане на газ, но имало и подозрения за вендета от страна на конкуренти. За последното съобщава и регионалното издание на "Труд" - "Твоят ден". Вестникът обаче уточнява и че в заведението често ставали електрически аварии.

Към другите теми от вестниците: "Черно море" съобщава, че според запознати "Пиратите искат 1 млн. долара за "Панега". Сомалийците вече се били свързали с параходството и преговорите течали сравнително бързо. На борда на празния танкер "Панега" има 15 български моряци. Вестникът съобщава и за моряци, които са жалват от тормоз на НАП. Според моряците пенсиониран военен е доносничил на бирниците за техните данъци.

 

За "Позвънете" водещото е друго. Вестникът съобщава, че "Няма кой да премахва оси и стършели". Звънели на "Гражданска защита" за опасните насекоми, но от там твърдят, че не е тяхна работа. Темата е актуална, след като пчели нападнаха и детска градина, а изтребването на жилещите насекоми струва около 40 лева.

 

В "Народно дело" водещата тема е свързана с това, че са спрели тока на съда. Повече от час Районният съд във Варна беше без тока. Това забави работата по 46 наказателни и граждански дела. От Е. он се оправдали, че била предвидена профилактика на трафопост по станал гаф.

 

И отново към "Твоят ден": "Мерилин Монро" на Анди Уорхол дойде във Варна" пише изданието. Освен творби на Уорхол варненци могат да видят и такива на Салвадор Дали, Пабло Пикасо и Шагал. Изложбата, която е едно културните събития за това лято в морската столица, е разположена в Арт салона на Радио Варна.

 


Радио Варна

 

Преглед на централния печат ТУК.

 

/АБ/

 

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа