Днес ще преобладава слънчево време

София /КРОСС/ Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но в Североизточна България, където ще прониква хладен въздух, облачността ще е по-често значителна и ще има валежи и гръмотевици. Купеста облачност ще се развие след обяд и на места в Западна България и там също ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 27 и 32°, на места в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони, където ще остане горещо, до 35°. В София - около 30°. Атмосферното налягане ще остане около средното за месеца.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд пак ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, главно по старопланинското било, а след обяд и в Родопите; в Рила и Пирин също е възможно да превали, но по-слабо. Ще духа умерен, по билата и върховете и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - 19°.

По северното крайбрежие на морето още от сутринта ще превалява дъжд, с гръмотевици, а над южното около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и също ще превали и прегърми. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 26 и 30°. Температурата на морската вода е 22-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа