Задържаха двама мъже от Видин, извършвали измами в Ихтиман

Служители на РУП-Ихтиман задържаха двама мъже от Видин, извършвали измами в града. Гастрольорите са задържани в рамките на проведена полицейска операция "Измамниците". До момента са документирани три техни престъпления на ихтиманска територия. Видинчаните са стари познайници на полицията, единият е записал в биографията си осем измами, извършени в различни региони на страната, съобщиха от МВР.

 

Полицейските служители получили информация, че в града се навъртат съмнителни мъже с лек автомобил "Ауди А6"с видинска регистрация. Вчера двамата непознати били засечени в центъра на Ихтиман. Служителите на реда блокирали централната градска част и на ул. "Цар Освободител" спрели колата, в която пътували видинчаните В.Г. /44 г./ и Ц.Й. /40 г./. В хода на разследването се установило, че непосредствено преди залавянето им, двамата успели да измамят продавач в железарски магазин на ул. "Стипон". От колата е иззета стоката, закупена оттам. При обиск у гастрольорите били открити банкноти от по 10, 20 и 50 лв. Изяснена е и схемата, по която те действали. Ц.Й. влизал в набелязания обект и закупувал стока за малка сума като давал едра банкнота. Когато служителят отброявал рестото, хитрият измамник му отвличал вниманието и прибирал стоката, рестото и едрата банкнота, след което светкавично се качвал в аудито, където го чакал неговия авер. В хода на оперативните действия е установено, че по този начин двамата успели да извършат още две измами - този път от бензиностанция, регистрирани в края на януари.
Дуото е известно на полицията. Ц.Й. е регистриран 8 пъти за измами на територията на цялата страна, а съучастникът му - за обсебване.
По случая се води досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура-Ихтиман. Взета е мярка за неотклонение "подписка".

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа