Пет килограма марихуана са открити в хода на спецоперация на служители на ГДБОП

София /КРОСС/ Пет килограма марихуана са открити в хода на спецоперация на служители на ГДБОП.

Стойността на намереното количество дрога е 75 000 лева. Задържани са притежателите - двама ливанци и 36-годишен столичанин, криминално проявен и вече осъждан за притежание на наркотици.

Операцията на служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП е проведена вчера. Тя е реализирана след няколко месечно наблюдение на тримата задържани. По време на проведените оперативни действия спецполицаите изяснили ролята на двамата ливански граждани С.А. /43 г./- криминално проявен за финансови измами, сънародникът му С.У. /62 г./ и столичанинът О.Х. /36 г./, криминално проявен и вече осъждан за притежание на наркотици. Те набавяли и снабдявали дилъри за София с марихуана. След внимателно планиране, антимафиотите пристъпили и към тяхното задържане на бензиностанция на бул. "Ботевградско шосе". Тримата се придвижвали в два автомобила, в единия от които при претърсването е открита спортна чанта, натъпкана със сухата тревиста маса. Полевия тест дал положителна реакция на марихуана, а количеството й било 5 килограма. По случая е образувано досъдебно производство, С.А., СУ и О.Х. са задържани за 24 часа.
По данни на експертите 1 грам марихуана на уличния пазар се пласира за 15 лева, а стойността на намереното количество дрога е 75 000 лева.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа