1602 разрешителни за търговия с тютюневи изделия издаде Митница Русе

Русе /КРОСС/ В Русенска митница приключи кампанията по регистрацията на търговските обекти за търговия с тютюневи изделия по изискванията на ЗАДС. Обработени са 1067 искания на юридически лица. Издадени са разрешения на 1602 обекта за търговия с тютюневи изделия в Русенски, Разградски, Търговищки и Силистренски окръг. Отказана е регистрация на 34 обекта.

Търговците следва да знаят, че за да се извършва търговия с тютюневи изделия трябва  да имат разрешение от съответната териториална митница. Ако такова разрешение липсва, санкциите са глоби от 15 000 лв за физическо лице и 50 000 лв за юридическо лице.
Продължават съвместните проверки митнически служители със служители на МВР и служители от Гранична полиция по пазари, търговски обекти и превозни средства. В резултат на тези действия през последните дни са задържани няколко лица извършващи търговия с цигари без бандерол, а в склад са намерени 35 бутилки високоградусен алкохол и 394 пури и пурети всички с бандерол с изтекъл срок на валидност. Съставени са актове за административни нарушения.

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа