Началникът на БОП-Пазарджик и неговия заместник с обвинение за подкуп

София /КРОСС/  Повдигнати са обвинения на задържания началник на сектор БОП в Пазарджик Георги Грозданов и на неговия заместник Виктор Кожухаров по член 302 от Наказателния кодекс за това, че са поискали подкуп. Това съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
На двамата е наложена мярка "Задържане под стража" до 72 часа и ще им бъде поискан постоянен арест. Акцията е била под ръководството на Софийска градска прокуратура и тъй като се касае за длъжностни лица от системата на МВР е извършена съвместно с отдел "Вътрешна сигурност" в МВР и служители на НАП. Маргарита Немска уточни, че сигналът срещу Грозданов и Кожухаров е получен от човек, от когото е поискан подкупа.
Тя допълни, че поисканият подкуп е в големи размери, но отказа да конкретизира точната сума.
Разследването по случая е било възложено с постановление на главния прокурор Борис Велчев. Мерките за неотклонение на двамата ще бъдат внесени в Софийски градски съд. В хода на разследването е установена незаконна дейност във връзка с данъчното отчитане на търговски дружества, които се занимават с внос и търговия на горива. Има оказано влияние върху фирми с цел да се изчисти пазара за конкуренцията, посочи говорителят на СГП.

/СС/

Станете почитател на Класа